Cuprins articol:
De ce să-ți cumperi panouri radiante?
Noi, cu toții, ne dorim căldură și temperaturi ridicate atunci când afară este foarte frig. Astfel, este absolut normal că fiecare dintre noi apelează la diferite surse de încălzire în timpul lunilor reci de iarnă. Pe lângă sursele convenționale și bine cunoscute de căldură, precum centralele pe lemne sau gaz, sobele, centralele pe peleți etc, există și panourile radiante, mai puțin populare, dar eficiente.
Funcționarea acestor panouri radiante se bazează pe radiații infraroșii, adică pe același principiu prin care soarele încălzește planeta. Radiațiile infraroșii încălzesc obiectele pe care le ating și acestea devin astfel surse foarte bune de căldură. Panourile radiante se conectează la o sursă de energie electrică. Curentul electric traversează un panou radiant care conține materiale de calitate superioară, cum ar fi cuprul și nichelul, dar și unele produse prin tehnologii moderne, cum ar fi fibra de carbon și nano argintul. Procedeul generează radiații infraroșii de undă lungă, similare cu razele soarelui.
Panourile radiante sunt foarte ușor de utilizat, nefiind nevoie de modificări majore în locuință pentru instalarea lor. Acestea sunt alimentate cu energie electrică și pentru aceasta este suficientă o priză, iar montajul se realizează rapid și curat. În plus, acestea sunt compacte, ocupă puțin spațiu și pot fi folosite și ca decorațiuni. Sunt mulți producători care maschează panouri radiante în tablouri sau în oglinzi care pot fi montate, mai apoi, oriunde. Panourile radiante ajung foarte repede la temperatura ideală, spre deosebire de alte sisteme convenționale de încălzire.
De ce să ții cont atunci când cumperi panouri radiante?
Panourile radiante nu ard combustibili, așa că acestea nu emit gaze toxice și nu afectează mediul înconjurător, astfel că sunt ideale pentru orice persoană care dorește să folosească o sursă prietenoasă cu mama natură. Dacă și tu faci parte din această categorie de persoane, trebuie să știi că există anumite aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere în decizia ta de achiziție. Iată care sunt, așadar, criteriile esențiale de care trebuie să ții cont atunci când cumperi panouri radiante:
Suprafața încălzită
În funcție de nevoile tale și de camera pe care dorești să o încălzești cu ajutorul panourilor radiante, ai în vedere suprafața pe care o pot încălzi panourile radiante la care te uiți. În funcție de model, vei găsi panouri radiante care să încălzească camerele în care dorești să le instalezi. Nu uita să te uiți la acest criteriu, pentru a-ți putea seta niște așteptări atunci când vine vorba despre eficiența panourilor radiante.
Dimensiunile panourilor radiante
În zilele noastre există destul de multă varietate în ceea ce privește panourile radiante, astfel că vei găsi modele de tot felul de dimensiuni. Așadar, ține cont de mărimea pereților unde dorești să montezi panourile radiante, de mărimea camerei și de preferințele tale. După ce ai luat în calcul aceste aspecte, poți să te orientezi asupra unor panouri radiante potrivite din punct de vedere al dimensiunilor.
Consumul de energie electrică al panourilor radiante
Având în vedere că panourile radiante folosesc energie electrică pentru a încălzi, trebuie să ai grijă la consumul acestora. Nimeni nu își dorește să plătească mai mult la facturile zilnice de energie electrică, astfel că trebuie să optezi pentru niște panouri radiante care să aibă un consum redus de energie electrică. Doar în acest mod vei reuși să scazi costurile lunare de la facturile de energie electrică.
Aspectul panourilor radiante
Pe lângă faptul că sunt extrem de practice și de folositoare, panourile radiante pot fi adevărate obiecte de decor. În prezent, producătorii de panouri radiante folosesc tot felul de design-uri deosebite și transformă aceste instrumente de căldură în adevărate opere de artă. Așadar, tu vei avea de unde să alegi atunci când vine vorba de achiziționarea unor panouri radiante care să îți placă cu adevărat.
Brand-ul panourilor radiante
Brand-ul producător de panouri radiante poate reprezenta un atuu sau un dezavantaj al acestora. Tocmai din acest motiv tu ar trebui să te informezi foarte bine despre compania care comercializează panourile radiante și să te asiguri că aceștia oferă calitate și profesionalism.
Prețul panourilor radiante
În cazul în care ai un buget redus, prețul panourilor radiante este un criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare. Sfatul nostru este să nu te arunci din prima la cea mai ieftină variantă, ci să încerci să găsești un produs cu un raport calitate – preț bun
Cele mai bune panouri radiante:
Panoul radiant Energy Korea INC este un panou care, pe lângă funcția de încălzire, cu un randament de 99%, acesta consumă și cu până la 50% mai puțină energie electrică. De asemenea, acest panou radiant are funcția de ionizare a aerului, efect antibacterian și terapeutic.
Acest panou radiant este însoțit de brevet de invenție, certificat de calitate, certificat de garanție, certificat de conformitate, precum și de certificat care atestă capacitatea de ionizare și purificare a aerului.
Acest panou radiant are în componența sa turamalină, mineral natural activ, care se regăsește în placa radiantă a panoului, datorită căreia panourile emit ioni negativi și astfel formează efectul antibacterian de 99.9%, efectul de purificare a aerului de 78%, precum și efectul terapeutic.
Specificații:
- Putere: 950 W
- Tensiune alimentare: 220 V
- Clasa de protecție: IP 55
- Suprafața încălzită: 18 m pătrați
- Funcții: Ionizare, Încălzire radiantă
- Culoare: Alb
- Înălțime: 150 cm
- Lățime: 60 cm
- Adâncime: 3 cm
- Greutate: 4.7 kg
Conținut pachet:
- 1 x Termostat
- 1 x Panou radiant
Acest panou radiant încălzește fără să usuce aerului, emană căldură instant din momentul pornirii și utilizează de 4 – 5 ori mai puțină energie electrică decât încălzitoarele convenționale, având un consum de 400 W.
Panoul radiant Trio are un frumos model de orhidee, semănând extrem de mult cu un tablou decorativ. Acesta este ideal pentru a fi o pată de culoare și poate fi utilizat într-o cameră cu umiditate ridicată.
Specificații:
- Putere: 430 W
- Tensiune alimentare: 220 V
- Tip alimentare: La rețea
- Clasă de protecție: IP 20
- Suprafață încălzită: 0.56 m pătrați
- Material carcasă: Plastic
- Funcții: Consum redus de energie, Silențios, Termostat, Siguranță și protecție supraîncălzire, Infraroșu, Încălzire rapidă, Oprire automată la supraîncălzire, Montare pe perete, Încălzire prin convecție și prin radiații infraroșu
- Culoare: Multicolor
- Înălțime: 100 cm
- Lățime: 60 cm
- Greutate: 0.7 kg
- Înălțime maximă cameră: 3.5 m
Conținut pachet:
- 1 x Manual de utilizare
- 1 x Kit montaj
- 1 x Panou încălzire
Acest panou radiant are o mulțime de funcții inteligente, printre care: afișaj LED, consum de energie redus, touchscreen, buton on / off, protecție la umiditate, afișaj digital, funcționare silențioasă, protecție termică automată, senzor supraîncălzire, heat guard.
Acest panou radiant are un design simplu, clasic și elegant, fiind din sticlă și având culoarea neagră.
Specificații:
- Putere: 850 W
- Tensiune alimentare: 220 V
- Clasă de protecție: IPX7
- Suprafață încălzită: 20 metri pătrați
- Material carcasă: Sticlă
- Culoare: Negru
- Înălțime: 122 cm
- Lățime: 50 cm
- Adâncime: 4.5 cm
- Greutate: 12 kg