Cuprins articol:
De ce să cumperi un videoproiector?
Videoproiectorul este un obiect care poate fi folosit în mai multe locuri, de către mai multe persoane, cu mai multe scopuri. Pe de-o parte, un videoproiector este ideal pentru a fi folosi la școală, de către profesori pentru a preda lecții mai interactive și mai frumoase. Copiii din ziua de astăzi sunt deosebit de atrași de tehnologie, astfel că lecțiile realizate prin intermediul unui videoproiector sunt mult mai atrăgătoare pentru aceștia.
Mai departe, un videoproiector poate fi folosit chiar și la tine acasă. Dacă vrei să simulezi o sală de cinema, poți alege să proiectezi filmul pe un perete, prin intermediul unui videoproiector. În acest mod, vei avea o mini sală de cinema chiar la tine acasă și te vei putea bucura de filmele și serialele tale preferate ori de câte ori dorești, într-o super atmosferă cozy și relaxantă.
Nu în ultimul rând, un videoproiector poate fi folosit la locul de muncă, în întâlnirile de afaceri, în care vrei să prezinți ceva. Dacă lucrezi în mediul de business, un videoproiector este întotdeauna bine venit și nu ar trebui să-ți lipsească. Dacă vrei să te asiguri că achiziționezi cel mai bun videoproiector, citește în continuare acest articol și optează pentru cel mai bune modele recomandate de noi.
De ce să ții cont atunci când cumperi un videoproiector?
Un videoproiector este un obiect deosebit de versatil pe care ar trebui să-l cumperi dacă vrei să fii în pas cu dezvoltarea tehnologică din ultima vreme. Dacă vrei să achiziționezi un astfel de produs ar trebui să știi că trebuie să ai în vedere o serie de criterii deosebit de importante. Acestea fiind spuse, iată care sunt aspectele esențiale de care trebuie să ții cont atunci când vrei să îți cumperi un videoproiector:
Luminozitatea videoproiectorului
Un videoproiector ar trebui să îți ofere o imagine clară și luminoasă, nu una ștearsă, din care nu înțelegi nimic. Astfel, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui videoproiector cu o luminozitate potrivită. Nivelul de luminozitate depinde și de camera în care vei plasa acest gadget. Dacă această încăpere este una mai întunecată, ar trebui să cumperi un videoproiector cu ni nivel înalt de luminozitate. Dacă pe de altă parte videoproiectorul este pus într-o cameră luminoasă, poți alege și un model cu un nivel mai scăzut de luminozitate.
Peretele pe care dorești să realizezi video proiecția
Indiferent de modelul de videoproiector pe care îl alegi, un lucru este cert: peretele pe care realizezi video proiecția trebuie să fie unul alb, curat și destul de mare, astfel încât proiecția să se încadreze corespunzător. Ar fi ideal să alegi un perete de mari dimensiuni, gol, pe care nu există tablouri, rafturi sau alte obiecte de mobilier. De asemenea, ar fi bine să zugrăvești acest perete înainte de a folosi videoproiectorul.
Durata de viață a lămpii videoproiectorului
De regulă, durata medie de viață a unei lămpi de videoproiector este cuprinsă între 2000 și 4000 de ore. Astfel, pe întreaga durată a de folosire a videoproiectorului lampa ar trebui să ofere o imagine bună și luminoasă, însă spre sfârșitul vieții sale, aceasta va începe să ofere o imagine mai slabă din punct de vedere al calității. Acestea fiind spuse, trebuie să ai în vedere înlocuirea periodică a lămpii videoproiectorului.
Montarea videoproiectorului
În funcție de modelul de videoproiector pe care îl alegi s-ar putea să ai variante diverse în ceea ce privește tipul de montaj. Unele videoproiectoare pot fi suspendate și montate pe un suport apropiat de tavan, în timp ce altele se montează pe podea sau pe masă, pe un birou. Ai în vedere achiziționarea variantei de videoproiector care ți se potrivește cel mai bine.
Conectivitatea videoproiectorului
Pentru a realiza o proiecție video cu ajutorul videoproiectorului, acesta trebuie conectat la diferite gadget-uri, cum ar fi: laptop, tabletă, telefon mobil, televizor, cameră video etc. Ei bine, unele videoproiectoare se conectează la acestea direct printr-un cablu USB, în timp ce altele au mai multe opțiuni, precum conectarea Bluetooth sau Wi-Fi. Cele din urmă sunt mai practice, deoarece nu mai depind de cabluri.
Cele mai bune videoproiectoare:
Acest videoproiector are 8000 de lumeni și o mulțime de forme de conectivitate: HDMI, AV, USB, Card SD, WiFi, fiind extrem de practic din acest punct de vedere. Mai mult decât atât, acest videoproiector dispune de telecomandă, astfel încât să poată fi acționat de la distanță.
Acest videoproiector este ultra portabil și are un difuzor incorporat, astfel încât calitatea sunetului să fie extrem de bună. De asemenea, acest videoproiector dispune de bec LED și de opțiunea de focus manual, care sigur îți va fi pe plac.
Specificații:
- Putere lampă: 90 W
- Durată de viață lampă: 50000 h
- Nivel zgomot: 10 dB
- Zoom optic: 1.3 x
- Putere consumată: 90 W
- Sistem de protecție: LED
- Rezoluție imagine: 1920 x 1080
- Rezoluție video: Full HD
- Format: 16:9
- Luminozitate imagine: 8000 lm
- Diagonală minimă imagine: 106 cm
- Diagonală maximă imagine: 457 cm
- Distanță maximă de proiecție: 5 m
Acest videoproiector dispune de funcția Bluetooth care acceptă conectarea căștilor, difuzorului, mouse-ului, tastaturii Bluetooth, lucru extrem de practic. Mai mult decât atât, acest videoproiector are funcția de oglindă ecran prin intermediul căreia tu poți conecta cu ușurință smartphone-ul sau tableta la proiectorul pentru multiecran.
În acest mod, tu poți reda videoclipul pe dispozitivul tău mobil, apăsa un buton și proiecta astfel imaginea pe perete. De asemenea, acest videoproiector are patru moduri de proiecție video: proiecție pe tavan, proiecție față, proiecție spate și blat de masă proiecție.
Acest videoproiector poate fi montat astfel oriunde dorești, fiind extrem de versatil.
Specificații:
- Durata de viață lampă: 5000 h
- Rezoluție imagine: 1600 x 9000
- Format: 16:9
- Luminozitate imagine: 5000 lm
Acest videoproiector este capabil să producă o imagine mare de 120” dacă este amplasat la doar 2.5 m distanță. Imaginea produsă de acest videoproiector este clară, luminoasă și extrem de detaliată. Acest proiector este foarte micuț, ceea ce înseamnă că poate fi mutat cu ușurință.
Acest videoproiector are standardul de calitate audio Dolby ce oferă sunet clar, puternic și compatibil cu sistemele audio Surround Sound. Astfel, cu ajutorul acestui videoproiector poți implementa la tine acasă conceptul de Home Cinema.
Specificații:
- Putere lampă: 48 W
- Durată de viață lampă: 30000 h
- Nivel zgomot: 10 dB
- Sistem de protecție: LED
- Rezoluție imagine: 1920 x 1080
- Rezoluție video: Full HD
- Format: 16:9
- Contrast dinamic: 3000:1
- Luminozitate imagine: 6000 lm
- Diagonală minimă imagine: 89 cm
- Diagonală maximă de imagine: 508 cm
- Distanță maximă de proiecție: 6 m
- Interfață: USB, UDMI, AV, Căști
- Compatibilitate video: Full HD