Cuprins articol:
De ce să cumperi un telescop?
Fiecare persoană are nevoie de hobby-uri și de pasiuni. Acestea ne fac viața mai frumoasă, ne îmbogățesc din punct de vedere al experiențelor trăite și ne ajute să ne relaxăm și să ne deconectăm de la realitatea cotidiană. Tocmai din acest motiv, fiecare dintre noi ar trebui să investească în hobby-urile sale și să achiziționeze diferite obiecte pe care le consideră potrivite pentru pasiunea sa.
De exemplu, dacă ești pasionat de cer, stele, lună, astronomie, o idee excelentă ar fi să investești într-un telescop de calitate. Un telescop te va ajuta să arunci o privire amănunțită asupra cerului și să ai parte de experiențe de neuitat. În plus, prin intermediul unui telescop, tu vei putea să înveți mai multe despre cer, despre stele și lună și să îți îmbogățești universul de cunoaștere.
Mai mult decât atât, dacă ai un copil în viața ta a cărui zi de naștere urmează sau căruia dorești să îi cumperi un cadou special, care sigur îl va atrage, este o idee foarte bună să apelezi la un telescop. Astfel, pe lângă faptul că este un cadou unic, diferit și special, cel mic are șansa să își dezvolte un hobby foarte frumos, care, atunci când crește mare, se va putea transforma într-o carieră de succes.
De ce să ții cont atunci când cumperi un telescop?
Un telescop este un must have atunci când vrei să dezvolți o pasiune frumoasă și când ești o persoană fascinată de cer și de astrologie. Dacă și tu ești o persoană de acest gen, trebuie să știi că înainte de a achiziționa un telescop, trebuie să ai în vedere o serie de aspecte deosebit de importante. Acestea fiind spuse, iată care sunt unele dintre criteriile esențiale de care trebuie să ții cont dacă vrei să cumperi un telescop:
Raportul focal al telescopului
Raportul focal al telescopului se referă la raportul invers proporțional între profunzimea câmpului vizual și puterea de zoom. Acesta se calculează în raport între distanța focală și valoarea aperturii. Există două tipuri de telescoape din acest punct de vedere: cu raport focal lent și cu raport focal rapid. Orice valoare a raportului de peste f/6 este o valoare rapidă, ceea ce înseamnă că te vei bucura de un câmp vizual mai larg și mai profund, dar puterea de zoom va fi mai mică. În caz contrar, un raport focal lent înseamnă că vei avea un câmp vizual mai mic, dar o imagine mult mai mărită.
Nivelul de portabilitate al telescopului
Nivelul de portabilitate al telescopului are legătură cu dimensiunile și greutate acestuia. Așadar, un telescop nu ar trebui să cântărească mai mult de 20 de kilograme cu tot cu trepied și montură. Un astfel de telescop poate fi mutat și transportat cu ușurință dintr-o parte în alta. Pe de altă parte, un telescop mai greu s-ar putea să fie unul fix, adică să nu poate fi transportat exact unde îți dorești tu.
Montura telescopului
Montura telescopului se referă la stabilitatea acestuia, dar și la modul în care tu îl vei putea manevra pentru a-ți schimba punctul de observație. Există pe piață mai multe tipuri de montură în ceea ce privește un telescop: montură alt-azimutală, ecuatorială și GOTO. Prima este cea mai ieftină variantă și cea mai ușor de folosit. Montura ecuatorială este ideală pentru un telescop profesional, în timp ce montura GOTO este în realitate o funcție computerizată, cu posibilitate de aplicare la primele două tipuri de montură.
Tipul de telescop
Pe piață există mai multe tipuri de telescoape, dintre care cele mai populare sunt: telescop reflector, telescop refractor și telescop catadioptric. Fiecare tip de telescop are caracteristicile sale, astfel că sfatul nostru ar fi să optezi pentru cel care îți place cel mai mult. Prima dată ar trebui să te informezi cu atenție despre ficare tip de telescop, iar mai apoi să faci o decizie de achiziție informată.
Aspectul telescopului
Pe lângă faptul că este un obiect funcțional, care te ajută se vezi în depărtare, un telescop este ideal pentru tine dacă ești o persoană pasionată de design interior. Acesta poate fi un foarte frumos obiect de decor, mai ales dacă se potrivește bine cu restul obiectelor din camera în care dorești să îl plasezi. Acestea fiind spuse, trebuie să optezi pentru un model care să îți placă ca formă, culoare și nu în ultimul rând, dimensiuni.
Cele mai bune telescoape:
Cu ajutorul acestui telescop tu poți admira și explora împreună cu cei dragi o parte a universului în care trăim cu toții. Acesta este argintiu, ceea ce îl face extrem de deosebit și de frumos ca aspect și design.
Mai mult decât atât, prin intermediul acestui telescop tu vei putea observa cratere lunare, fazele planetei Venus, benzile de pe Jupiter, inelele planetei Saturn și o mare varietate de alte obiecte astronomice.
Specificații:
- Oculare: H20mm, H6mm;
- Trepied din aluminiu: 38 cm;
- Distanta focala: 360 mm;
- Diametru obiectiv: 50 mm;
- Prisme: 90 grade;
- Greutate: aproximativ 1.6 kg;
- Culoare: Argintiu.
Acest telescop are trei oculare și lentilă Barlow 3X. Mai mult decât atât, refractorul acestui telescop poate oferi o mărire de la 15 x la 150 x. Acest telescop îți poate oferi vederi uimitoare asupra munților, văilor și multor altor caracteristici ale lumii.
De asemenea, acest telescop este potrivit pentru pasionații de astronomie începători, fiind deosebit de ușor de utilizat și instalat. În plus, observarea stelelor cu acest telescop este extrem de frumoasă și unică pentru orice persoană, fie că este sau nu pasionată de astronomie.
Specificații:
- Tip: Refractor
- Destinat pentru: Intermediar
- Distanță focală: 300 mm
- Apertură: 33 mm
- Aplicații compatibile: Astrografie
- Zoom optic: 150x
- Tip montură: Azimutual
- Lungime tub: 60 cm
- Greutate: 1.65 kg
Acest telescop este foarte ușor, portabil și destinat entuziaștilor care sunt la început de drum în domeniul astronomiei. Telescopul a fost conceput pentru observarea stelelor, lunii și a planetelor. Cu toate acestea, acest telescop este perfect și pentru observarea naturii.
Pliat, telescopul încape ușor într-un rucsac, astfel că poate fi luat în excursii. În ciuda mărimii mici a telescopului, căutătorul optic nu a fost eliminat, așa încât poate fi ușor de îndreptat către obiecte ce se mișcă rapid, cum ar fi păsările de exemplu.
Acest telescop oferă imagini luminoase și clare. În plus, acest telescop vine la pachet cu două DVD-uri care cuprind informații interesante despre planete.
Specificații:
- Tip: Refractor
- Destinat pentru: Începători
- Distanță focală: 400 mm
- Apertură: 40 mm
- Raport focal: f/10
- Zoom optic: 32x
- Rezoluție (arcsec) : 2.89
- Distanță focală ocular: 20 mm
- Greutate: 1 kg