Cuprins articol:
De ce să-ți cumperi o pompă submersibilă?
Multe locuințe și case din România nu au acces la apă curentă, mai ales dacă se află în mediul rural. Ei bine, pentru acele persoane care locuiesc acolo cea mai bună soluție de a avea acces la apă este reprezentată de pompa submersibilă. O pompă submersibilă prezintă o mulțime de avantaje și de beneficii de care ar trebui să profiți astfel încât să ai acces la o sursă de apă.
Așadar, dacă vrei să-ți procuri singur/singură apa dintr-o sursă proprie ( izvor, iaz, puț, fântână), trebuie neapărat să apelezi la o pompă submersibilă. Dacă vrei să afli cum alegi cea mai bună pompă submersibilă pentru tine și nevoile tale, te invit să continui să citești acest articol.
De ce să ții cont atunci când cumperi o pompă submersibilă?
O pompă submersibilă este un must have pentru persoanele care locuiesc într-o zonă unde nu au acces la apă. Dacă și tu ești în această situație, află că trebuie să ai în vedere anumite aspecte înainte de a face achiziția. Așadar, iată care sunt unele dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont dacă vrei să achiziționezi o pompă submersibilă pentru casa ta:
Tipul de apă
Înainte de a achiziționa o pompă submersibilă este necesar să cunoști deosebit de bine detalii despre adâncime de la care va fi scoasă apa, distanța parcursă până la utilități, precum și tipul de apă. Iată câte tipuri de apă pot fi:
- Apa curată
Dacă apa este curată și nu are nevoie de filtru, vei avea nevoie de o pompă submersibilă pentru apă curată. O vei putea utiliza în momentul în care scoți apă dintr-un puț sau o fântână unde apa este potabilă și poate fi folosită și consumată oricând.
În plus, o astfel de pompă submersibilă se poate utiliza și în cazul inundațiilor, dar numai dacă apa este curată. Impuritățile vor degrada serios o astfel de pompă, așa că analizează bine nivelul de puritate al apei înainte de a cumpăra o pompă.
- Apa murdară
În cazul în care sursa de apă pe care vei să o exploatezi, conține apă cu impurități, cum ar fi un iaz sau un lac, vei avea nevoie de o pompă submersibilă pentru apă murdară care să filtreze impuritățile. Este utilă atunci când apa este tulbure, sau plină de praf ori noroi. Un avantaj al unei pompe submersibile de acest gen este fiabilitatea. Datorită unor sigilii puternice care împiedică impuritățile să ajungă la motor, o astfel de popă va rezista fără să ruginească sau să degradeze motorul, ani de zile. De asemenea, trebuie să fii conștient de mărimea impurităților din apă, pentru a alege un model în funcție de acest detaliu.
- Sursele de apă care nu sunt prea adânci
Aceste surse de apă sunt reprezentate de lacuri și iazuri la care nivelul apei este destul de aproape de suprafață. În acest caz, cea mai bună pompă submersibilă de apă este una în sistem hidrofor, care va putea pompa apa cu destul de mare putere de la 8-9 m adâncime. Și distanța dintre sursa de apă și casă contează foarte mult. Astfel te vei asigura că o pompă submersibilă bună îți va oferi o presiune de 1 bar, la fiecare 100 de m.
- Sursele de apă deosebit de adânci
Fântânile și puțurile au deseori adâncimi de zeci de metri. Dacă acestea depășesc 9-10 metri, va trebui să optezi pentru achiziționarea unei pompe submersibile cu ejector (tub Venturi). Totuși, va trebui să ții cont și de distanța parcursă până la locuință. Dacă aceasta este mai mare de 20 de metri, o pompă submersibilă multietajată cu turbină, va face o treabă superior mai bună.
Tipul de carburant folosit de pompa submersibilă
Pe piață există două tipuri principale de alimentare: cu carburant și prin electricitate. Pompele submersibile cu carburant nu sunt recomandate pentru case, deoarece acestea au un consum destul de mare de carburant. Mai recomandate sunt pompele submersibile cu alimentare electrică, care sunt de două tipuri: cablu de alimentare sau acumulator. Cele cu cablu de alimentare se vor utiliza atunci când ai nevoie să pompezi apă de la distanțe mari.
Prețul pompei submersibile
Vei observa că pe piață există o mulțime de modele de pompe submersibile, astfel că acestea pot diferi ca preț. Nu trebuie să alegi nici modelul cel mai scump, dar nici cel mai ieftin, deoarece acelea nu sunt neapărat cele mai bune variante pentru tine. Astfel, ai mai bine în vedere achiziționarea unei pompe submersibile cu un raport calitate – preț foarte bun.
Cele mai bune pompe submersibile:
Pompa submersibilă pentru apă murdară are impurități de mici dimensiuni de până la 35 mm, este recomandată pentru golirea bălților din grădini, subsolurilor, beciurilor, rezervoarelor și containerelor inundate.
Această pompă submersibilă este echipată cu flotor electric de siguranță ce asigură pornirea și oprirea automată a pompei la scăderea nivelului apei sub nivelul minim. Materiale de înaltă calitate și design-ul unic al acestei pompe asigură o folosire de lungă durată.
Această pompă submersibilă este ușor de transportat și utilizat, datorită cablului de 10 metri de alimentare la rețeaua de curent electric.
Specificații:
- Tip pompă: Pompă submersibilă
- Utilizat pentru: Apă curată
- Material: Plastic
- Tip combustibil: Electricitate
- Utilizare: Rezidențial
- Tip curent: Monofazat
- Tip pornire: Automată
- Funcții: Flotor cu întrerupător
- Culoare: Roșu și negru
- Tip motor: Electric
- Putere: 750 W
- Tensiune alimentare: 230 V
- Clasă de protecție: IPX8
- Temperatură maximă: 35 grade C
- Debit maxim: 13000l/h
- Înălțime de refulare: 8 m
- Adâncime de absorbție: 7 m
- Presiune maximă: 0.8 bar
- Lungime: 16 cm
- Lățime: 23 cm
- Înălțime: 35.5 cm
- Lungime cablu: 10 m
- Greutate: 5.2 kg
Această pompă submersibilă pentru apă murdară este dotată cu un cuțit tocător exterior. Această pompă cu tocător cuțit este potrivită pentru drenarea apelor murdare uzate din fose septice, haznalele, WC, canalizare etc.
Pompa submersibilă Wolfson este o pompă rezistentă și puternică construită din materiale de calitate superioară și asamblată conform celor mai înalte standarde în vigoare. Este echipată cu un motor electric puternic ascuns într-o carcasă robustă din fontă, la care este atașat un mâner pentru transport.
Această pompă submersibilă este ideală pentru pomparea apei curate și murdare din canalizare, fose septice și hazna.
Specificații:
- Tip pompă: Pompă submersibilă
- Utilizat pentru: Apă menajeră
- Material: Fontă
- Tip combustibil: Electricitate
- Utilizare: Rezidențial și comercial
- Tip curent: Monofazat
- Utilizare: Rezidențial, Comercial
- Tip curent: Monofazat
- Tip pornire: Automată
- Funcții: Mâner transport, Bobinaj cupru, Ax din oțel carbon, Pompă Autoamorsată, Cu plutitor
- Culoare: Gri portocaliu
- Tip motor: Electric
- Putere: 3300 W
- Viteză maximă (rpm): 2800
- Tensiune alimentare: 230 V
- Nivel zgomot: 10 dB
- Clasa de izolație: F
- Clasa de protecție: IP 68
- Temperatura maximă: 45 C
- Diametru racord refulare: 2 inch
- Debit maxim: 25 metri cubi/h
- Înălțime de refulare: 20 m
- Adâncime de absorbție: 8 m
- Presiune maximă: 2 bar
Această pompă submersibilă de apă curată cu motor electric și o putere de 280 W. Adâncimea maximă este de 7 metri, iar debit maxim este de 18 L/min. Tensiunea alimentare este de 230 V/50Hz, puterea motorului este de 300 W, debitul maxim este de 1080 l/h, presiunea maximă este de 6 bari.
Înălțimea maximă de refulare este de 70 m, iar adâncimea maximă de submersie este de 7 metri. Diametrul de evacuare este de 12.7 mm, iar lungimea cablului alimentare este de 10m.
Greutatea acestei pompe submersibile este de 3.1 kg.
Specificații:
- Tip pompă: Pompă submersibilă
- Utilizat pentru: Apă curată
- Material: Aluminiu
- Tip combustibil: Electricitate
- Utilizare: Rezidențial
- Tip curent: Monofazat
- Culoare: Argintiu
- Tip motor: Electric
- Putere motor: 280 W
- Tensiune alimentare: 230 V
- Diametru racord refulare: 12.7 mm
- Debit maxim: 1090 l/h
- Înălțime de refulare: 70 m
- Adâncime de absorbție: 7 m
- Presiune maximă: 6 bar
- Lungime cablu: 10 m