Cuprins articol:
De ce să-ți cumperi un uscător rufe?
În ultima perioadă, noi cu toții avem tendința de a achiziționa foarte multe haine, lenjerii și o mulțime de astfel de produse textile. În aceste condiții, nu este de mirare că nu mai avem loc pe culme să uscăm hainele. Așa se întâmplă că deși avem foarte multe haine, ajungem să purtăm doar câteva dintre ele, lucru care nu este deloc de preferat. Ei bine, dacă și tu ești în această situație ar trebui să iei în considerare achiziționarea unui uscător de rufe.
Un uscător de rufe seamănă foarte mult cu o mașină de spălat rufe ca aspect și dimensiuni. Astfel, acesta se poate încadra foarte bine în baia ta, sau în încăperea pe care ai destinat-o spălării și uscării rufelor. Spre deosebire de o mașină de spălat rufe, un uscător rufe, așa cum îi spune și numele, are rolul de a usca hainele tale, indiferent de materialul din care acestea sunt confecționate.
Astfel, după ce scoți rufele de la mașină, le poți pune direct în uscătorul rufe, iar acesta își va face singur treaba. În funcție de cantitatea de haine, dar și de materialele din care acestea sunt realizate, uscarea lor într-un uscător rufe poate dura de la 1 oră, la trei – patru ore pentru hainele confecționate din lână sau din materiale mai groase. Așadar, în timp ce hainele sunt uscate de uscătorul rufe, tu te poți relaxa sau poți face alte activități prin casă.
De ce să ții cont atunci când cumperi un uscător rufe?
Un uscător rufe nu ar trebui să mai lipsească din locuința unei persoane care are multe haine de uscat și puțin timp și spațiu la dispoziție. Dacă și tu ești în această situație, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui uscător rufe, însă trebuie să știi că există anumite criterii de care trebuie să ții cont înainte de a face această achiziție. Iată care sunt unele dintre aspectele esențiale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să cumperi un uscător rufe:
Capacitatea uscătorului de rufe
Prin capacitatea uscătorului de rufe se înțelege numărul de kilograme de haine care poate fi uscată într-o singură tură. Acest criteriu este deosebit de important, deoarece el determină câte haine poți usca și în cât timp. Așadar, dacă vrei să poți usca fix o mașină de spălat, asigură-te că știi care este capacitatea mașinii de spălat. Mai apoi, ai în vedere achiziționarea unui uscător de rufe care să aibă cel puțin aceeași capacitate.
Dimensiunile uscătorului de rufe
Având în vedere faptul că uscătorul de rufe va fi plasat în baia ta sau într-o cămară, sau cameră destinată spălării și uscării rufelor, acesta trebuie să aibă niște dimensiuni potrivite. Acestea fiind spuse, încearcă să iei în considerare spațiul în care dorești să amplasezi uscătorul rufe. După ce l-ai măsurat foarte atent, asigură-te că vei cumpăra un uscător de rufe care să aibă dimensiunile potrive pentru a fi plasat acolo.
Consumul de energie electrică al uscătorului rufe
Având în vedere faptul că în prezent energia electrică s-a scumpit foarte tare, ar fi ideal să optezi pentru un uscător rufe care să nu aibă un consum exagerat de mare de energie electrică. Sfatul nostru ar fi să optezi pentru un uscător rufe cu o clasă energetică bună. Chiar dacă acesta are un preț de achiziție mai mare, în timp investiția va fi amortizată, deoarece tu vei economisi bani la facturile lunare de curent electric.
Nivelul de zgomot al uscătorului rufe
Un uscător rufe ar trebui să fie cât de puțin zgomotos posibil, astfel încât să nu te deranjeze nici pe tine și nici pe persoanele care mai locuiesc cu tine în casă. Așadar, încearcă să alegi achiziționarea unui uscător rufe cu un nivel mic de zgomot, care să nu facă o gălăgie excesivă. Găsești detalii despre nivelul de zgomot în descrierea produsului sau la producători.
Brand-ul uscătorului de rufe
Brand-ul uscătorului de rufe este important, deoarece poate fi un mare atuu. De regulă un brand oferă un plus de credibilitate și profesionalism, astfel că dacă ai deja un brand preferat de electrocasnice, poate ar fi o idee bună să arunci o privire peste portofoliul lor, pentru a vedea dacă aceștia produc și uscătoare rufe. În acest mod, tu vei elimina elementul de surpriză și vei avea un produs în care ai încredere și ale cărui specificații le cunoști deja.
Aspectul uscătorului de rufe
Aspectul exterior al unui uscător de rufe este foarte important, deoarece acesta trebuie să se potrivească foarte bine cu restul obiectelor din încăperea în care va fi amplasat. Din fericire, în prezent pe piață există foarte multe modele de uscătoare rufe, astfel că tu sigur vei avea de unde să alegi un model care să-ți placă din punct de vedere al culorii, al aspectului și al elementelor de decor.
Cele mai bune uscătoare rufe:

Acest uscător rufe dispune de sistemul gentle care, care usucă hainele la o temperatură redusă, aproape la jumătate față de uscătoarele rufe convenționale. Astfel, hainele nu vor fi supuse la o căldură inutilă și nu se vor deteriora.
Sistemul SmartSense de care dispune acest uscător rufe detectează umiditatea fiecărui articol dintr-o încărcătură. Acest lucru înseamnă că toate hainele sunt uscate uniform și protejate de supraîncălzire pentru o exactitate absoluta a uscării.
În plus, acest uscător rufe dispune de două programe speciale pentru așternuturile de pat, astfel încât tu să usuci și lenjeriile, economisind timp și energie.
Specificații:
- Tip produs: Uscător cu pompă de căldură
- Tip încastrare: Standard
- Tip panou de comandă: Touchscreen
- Număr programe: 12
- Eficiență energetică: Clasă energetică A++
- Material cuvă: Inox
- Culoare: Alb
- Adâncime: 63,8 cm
- Lățime: 59,6 cm
- Înălțime: 85 cm
- Greutate: 46.81 kg
- Lungime cablu: 1,45 m
- Nivel zgomot: 66 dB
- Capacitate de încărcare: 8 kg

Acest uscător rufe funcționează în două sensuri, de încălzire și răcire a aerului, realizându-se astfel reducerea poluării aerului și eficientizarea consumului de energie. Cu ajutorul senzorului de căldură aparatul se oprește automat când rufele sunt uscate, astfel încât țesăturile să fie protejate, iar energia consumată să fie mai mică cu până la 30%.
Acest uscător rufe poate usca 8 kilograme de haine simultan și are senzor de umiditate. Astfel, acesta se va opri automat când va simți că hainele sunt uscate, chiar dacă programul era mai lung, sau mai scurt. În acest mod, tu vei avea haine uscate perfect.
În plus, acest uscător rufe are o funcție anti – șifonare, ideală pentru hainele pretențioase, care necesită, de regulă, călcare.
Specificații:
- Tip produs: Uscător cu pompă de căldură
- Tip încastrare: Standard
- Tip încărcare: Frontală
- Tip panou de comandă: Digital
- Număr programe: 15
- Eficiență energetică: Clasa energetică A ++
- Material cuvă: Inox
- Culoare: Alb
- Adâncime: 60,9 cm
- Lățime: 59,6 cm
- Înălțime: 84,5 cm
- Greutate: 48,8 kg
- Tip alimentare: Electricitate
- Capacitate de încărcare: 8 kg
- Consum de putere: 2.56 kWh
- Nivel zgomot: 66 dB
- Caracteristici cheie: Programare temporitizată
- Funcții: Iluminare cuvă, Blocare acces copii, Selector nivel uscare, Operare silențioasă

Prin intermediul acestui uscător rufe tu poți regla gradul de uscare al hainelor în funcție de necesitățile pe care le ai. În plus, acest uscător rufe dispune de un ecran LED cu un panou de control intuitiv cu ajutorul căruia vei alege de fiecare dată opțiunile potrivite, de la programul preferat, la temperatura și condițiile de uscare.
Specificații:
- Tip produs: Uscător cu condensare
- Tip încastrare: Standard
- Tip încărcare: Frontală
- Tip panou de comandă: Digital
- Număr programe: 15
- Eficiență energetică: Clasa energetică B
- Eficiență la condensare: Clasa B
- Material cuvă: Inox
- Culoare: Alb
- Adâncime: 60.9 cm
- Lățime: 59.6 cm
- Înălțime: 84.5 cm
- Greutate: 38.5 kg
- Lungime cablu: 1.45 m
- Capacitate de încărcare: 8 kg
- Nivel zgomot: 66 dB
- Funcții: Iluminare cuvă, blocare acces copii, start întârziat, selector nivel uscare, display LED